Strategia D’Alembert

Home » Strategia D’Alembert

 

 

 Strategia D’Alembert este un sistem de progresie negativă și a fost inventată de matematicianul francez  Jean le Rond D’Alembert în secolul XVIII. Ea este folosită în general la ruletă (Roșu/Negru) sau orice alt joc în cota 2.

Este o strategie destul de simplă ce consta în mărirea mizei cu o unitate în caz de pierdere și scăderea cu o unitate în caz de câștig. Sistemul se bazează pe ideea că la un pariu cu șanse de 50%, șansesle ca pariul să se repete scad după fiecare dată. Pariul poate începe cu miza de o unitate sau chiar mai mult cum ar fi 5 unități sau 10.

Mai jos o să vă dau un exemplu simplu:

Începem cu o miză de 5 unități (50 de lei)

  • dacă primul pariu este pierzator atunci la următorul pariu creștem miza cu o unitate (10 lei) și vom miza la al doilea pariu 60 de lei ;
  • dacă și cel de-al doilea pariu este pierzător, din nou vom adăuga o unitate și vom miza 70 de lei ;
  • dacă cel de-al treilea este câștigător atunci scadem o unitate, iar cel de-al patrulea pariu va fi 60 de lei.

Atenție, niciodată miza nu poate scădea sub miza de început, în cazul exemplului nostru 50 de lei.

Acest sistem este mai putin riscant decat Martingale sau Fibonacci pentru că nu cresc mizele așa de mult după fiecare pariu pierdut. Așa că, cu un buget mediu poți avea câștiguri mici dar sigure, asta dacă ești calculat și îți alegi pariurile bine. Totuși nu uita , să nu joci niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi, pentru că oricând poți avea o serie lungă de pariuri pierzătoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2022 AutoGol. Powered by e-ProDesign